Thriller om Røkke-villa

Ap\'s tremannsgruppe i Akershus fylkesutvalg avgjør om Kjell Inge Røkke får bygge sin luksusvilla på Konglungen. Og gruppa er mildt sagt i villrede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesrådmann Harald Horne anbefaler politikerne å påklage vedtaket og gi klagen oppsettende virkning. Det vil si at hele byggeprosjektet blir stanset, til fylkesmannen, eventuelt departementet, har behandlet saken.

-  Vi frykter at tiltaket er så stort og omfattende at det vil endre hele miljøet på Konglungen dramatisk, sier rådgiver Olaug Eidet i Akershus fylkeskommune til Aften Aften.

Ap stemte for

Da saken var oppe i Asker bygningsråd, var Ap\'s representanter de som gikk klarest inn for Røkkes byggeprosjekt. Høyre ba om betenkningstid og nytt møte. Det samme gjorde Frp. Men på det andre møtet, 15. juni, sikret de tre partiene byggetillatelse og den nødvendige dispensasjonen fra å vente til kommunens reguleringsplan for området er ferdig.

Før dagens møte er Høyres og Frp\'s medlemmer av fylkesutvalget klare i sin holdning:

-  Vi kommer ikke til å støtte fylkesrådmannens innstilling. Vi stoler på lokaldemokratiet og at det lokale bygningsrådet har fattet en riktig beslutning, sier Frp\'s gruppeleder Hans Olav Asmyhr.

Stemmer mot

Ivar Ueland fra Høyre er enig:

-  Ja, vi vil stemme mot fylkesrådmannens innstilling og opprettholde vedtaket fra bygningsrådet i Asker. Hvis Ap gjør som partiet gjorde i bygningsrådet, vil det være flertall for byggetillatelse. Høyre og Frp har 6 av 13 stemmer. Og jeg tror Ap vil følge sin partifelle i Asker, sier Ueland.

Han har de siste dagene vært på reise i Østerrike med to av Ap\'s medlemmer i fylkesutvalget.

Bortreist

Ap\'s gruppeleder Kjell Berge kan ikke på telefon fra Østerrike si hva partiet vil lande på. På grunn av reisen har verken han eller varaordfører Siri Hov Eggen, også Ap, fått studert fylkesrådmannens innstilling.

Uansett hvilke argumenter som veier tyngst, så vil Ap-mannen Røkke få det av sine egne - enten avslag eller medhold.

VILLATHRILLER: Slik ser Kjell Inge Røkkes luksusvilla ut i modells form.