Klimakrisa:

Thunberg slakter Biden

Greta Thunberg synes det er merkelig at den amerikanske presidenten regnes som en klimaforkjemper.

AKTIVIST: Greta Thunberg var på klimatoppmøtet COP 26 i Glasgow og sa klart fra om hva hun mente om det som ble oppnådd der. Her taler hun til andre klimaforkjempere i en park under toppmøtet. Foto: AP/NTB.
AKTIVIST: Greta Thunberg var på klimatoppmøtet COP 26 i Glasgow og sa klart fra om hva hun mente om det som ble oppnådd der. Her taler hun til andre klimaforkjempere i en park under toppmøtet. Foto: AP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Greta Thunberg kritiserer nå Joe Biden for at han ikke stiller seg i spissen som en god leder for klimakampen.

I et større intervju med The Washington Post avviser den 18-årige klimaforkjemperen og studenten at den amerikanske presidenten er en leder i viktige klimaspørsmål.

- Det er merkelig at folk tenker på Joe Biden som en klimaleder når du ser hva administrasjon hans faktisk gjør. USA utvider og legger til rette infrastrukturen for økt forbruk av fossil brensel, sier Thunberg.

- Befinner oss i en krise

Thunberg stiller seg svært undrende til hvorfor de gjør dette.

- Ansvaret for å rette søkelyset mot og informere mennesker at vi står ovenfor en enorm krise, burde ikke falle på noen unge aktivister eller tenåringer som bare vil gå på skolen, sier hun.

På spørsmål om hva hun mener ledere som Joe Biden bør gjøre, svarer Thunberg:

- For det første må vi forstå at vi befinner oss i en krise.

Thunberg fortsetter:

- Vi prøver å finne en løsning på en krise vi ikke forstår. I Sverige ignorerer vi deler av utslippene. Vi inkluderer ikke mer enn to tredjedeler av de faktiske utslippene. Hvordan kan vi løse klimakrisa hvis vi ignorerer en tredjedel av alle utslippene? Alt handler om narrativet. Det handler om hva er det egentlig vi prøver å løse? Er det denne nødssituasjonen, eller er det en annen nødssituasjon? spør hun retorisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.