Thune gir opp Moe-saken

Privatetterforsker Ola Thune gir opp jakten på den savnede fabrikkeieren Kjetil Moe. Han regner det som overveiende sannsynlig at Moe har blitt utsatt for en kriminell handling i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har lagt vår etterforskning på is, og trekker oss ut av saken. Det er så mye som tyder på at Moe har blitt utsatt for noe kriminelt, og vi overlater nå vårt materiale til politiet. Kriminalsaker er deres oppgave, sier Ola Thune.

- Vi har kartlagt rundt Moes person, og kommet fram til at det er usannsynlig at han har stukket av på egen hånd. Det er usannsynlig at han har tatt sitt eget liv. Det er usannsynlig at han har blitt utsatt for en ukjent ulykke. Da står vi igjen med en teori om at noe kriminelt har skjedd. Hans kontakt med den nigerianske grupperingen styrker denne teorien, sier Thune.

Etterforskningen har vist at mangemillionæren Moe hadde kontakt med det sørafrikansk politi beskriver som nigeriansk mafia. Moe trodde trolig at han skulle tjene raske og store penger, mens han i virkeligheten var i ferd med å bli svindlet av nigerianerne.