Thunes selskap slått konkurs

Ola Thunes sikkerhetsselskap har slått seg selv konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag i forrige uke åpnet Oslo skifterett konkurs i Skøyen Sikkerhetsconsult. Selskapet, som tidligere het Thune Security, valgte selv å gå den tunge veien til skifteretten på grunn av for få oppdrag.

I 1998 hadde firmaet en omsetning på 11 millioner kroner, og hele 7,3 millioner kroner i underskudd.

- Selskapet bygger selv på at de hadde problemer med å få oppdrag. Hvis man da har et høyt utgiftsnivå og kanskje har lagt det litt ambisiøst opp, går det fort galt, sier bostyrer Arne Seeman Berig i advokatfirmaet Kvale & Co. til Dagens Næringsliv.

Ledelsen har i en tid jobbet for å få til en styrt avvikling av selskapet.

- Markedet er ikke så modent som man forventet da man startet selskapet. Det ser ut til at det vil ta tid før det er mulig å tjene penger på dette markedet, sier tidligere daglig leder i selskapet Thor Martin Bjerke til DN. Han tok i sin tid over som daglig leder etter selskapets mest profilerte medarbeider, den tidligere Kripos-etterforskeren Ola Thune.

Ola Thune trakk seg fra styret i selskapet i fjor, og har siden i høst bare vært konsulent på enkelte oppdrag. Han sier til DN at han først fikk vite om konkursen etter at selskapet hadde vært i skifteretten.

Orkla er med sine 35,43 prosent av aksjene selskapets største eier. Ola Thune er nest størst med sin aksjepost på 34,2 prosent.

VISSTE IKKE: Ola Thune, som eier 34,2 prosent i Skøyen Sikkerhetsconsult, fikk ikke vite om konkursen i selskapet før det hadde vært i skifteretten.