Ti advokat- verstinger

STAVANGER (Dagbladet): Ti advokater mistet retten til å praktisere i fjor. Fyllekjøring og tyveri var blant årsakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Grov økonomisk utroskap, tyveri, fyllekjøring og hjemmebrenning var blant årsakene til at Advokatbevillingsnemnda i fjor besluttet at ti advokater skulle miste retten til å praktisere. Etter at nemnda ble opprettet med virkning fra 1. januar i fjor, har den i alt gått gjennom 75 saker som ble forelagt fra Tilsynsrådet for advokatvirksomhet. De ti som mistet bevillingen er i alderen mellom 36 til 59 år, og at de er bosatt i Buskerud, Østfold, Vest-Agder, Akershus, Oslo, Hordaland og Sør-Trøndelag.

Tre av dem er domfelt for straffbare forhold:

  • Advokat dømt til fengsel i fem år og seks måneder for grov økonomisk utroskap, vedtak om suspensjon av advokatbevilling. Som administrerende direktør i et selskap inngikk han avtaler om valutatransaksjoner, uten at verken styre eller generalforsamling ble gjort kjent med dette. Han hadde også overført penger til egen bankkonto i utlandet.
  • Advokat dømt til ti måneders fengsel, ni måneder betinget, for uaktsom medvirkning til hvitvasking av narkotikapenger. Kristiansandsadvokaten reiste sak mot Advokatbevillingsnemnda for Oslo byrett, og vant - men byrettsdommen er anket av motparten.
  • Advokat domfelt ved to anledninger for hjemmebrenning, tyveri, trusler og promillekjøring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer