Ti aktivister arrestert etter politirazzia

Rundt ti aktivister ble arrestert da politiet i natt gjennomførte en razzia i hovedkvarteret til paraplygruppa som arrangerer demonstrasjoner i forbindelse med G8-møtet i Genova.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kilder i rettsvesenet er flere av de arresterte utenlandske statsborgere og blant dem er aktivister fra Spania, Frankrike og Storbritannia.

Luisa Morgantini, som er medlem av EU-parlamentet sa at politiet brukte en bil for å sprenge porten inn til området der paraplygruppa Genova sosiale forum har sitt hovedkvarter i en skole. Gruppa koordinerer aktivitetene til en rekke protestgrupper som er kommet til Genova i forbindelse med G8-møtet.

Vittorio Agnoletto, talsmann for forumet, sa at folk i bygningen var blitt behandlet hardhendt av politiet og at 20 personer måtte få behandling for mindre skader. Ifølge nyhetsbyrået AFP ble folk slått med køller og sparket av politiet under aksjonen.

Razziaen begynte ved 24-tida og varte i cirka to timer. Politiet skal ha beslaglagt disketter, og lett etter fotografier og filmer fra demonstrasjonene

Rundt 50 mennesker befant seg i bygningen, som ligger cirka fire kilometer fra den såkalte «røde sonen» der lederne for G8-landene, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Russland, Japan, Italia og Canada møtes.

Aktivister lente seg ut av vinduene og ropte «mordere» mot politiet under aksjonen.

En person ble skutt og drept i sammenstøt i forbindelse med demonstrasjonene fredag.

(NTB-Reuters-AFP)