Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti amerikanere pågrepet på vei ut av Haiti med 33 barn

Mistenker menneskesmugling eller ulovlig adopsjon.

PÅGREPET: Carla Thompson, Laura Silsby, Nicole Lankford, Steve McMullen, Jim Allen, Silas Thompson, Paul Thompson og Drew Culborth. Foto: AP Photo/Ramon Espinosa/Scanpix
PÅGREPET: Carla Thompson, Laura Silsby, Nicole Lankford, Steve McMullen, Jim Allen, Silas Thompson, Paul Thompson og Drew Culborth. Foto: AP Photo/Ramon Espinosa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ti amerikanere er pågrepet i Haiti etter å ha forsøkt å frakte en gruppe barn ut av det jordskjelvrammede landet.


Haitiske myndigheter mistenker forsøk på menneskesmugling eller ulovlig adopsjon.

- Dette er totalt ulovlig. Ingen barn kan forlate Haiti uten tillatelse, og den tillatelsen hadde ikke disse menneskene, sier sosialminister Yves Cristalin.

Amerikanerne nekter på sin side for å ha gjort noe galt. De forklarer at de hadde en avtale med myndighetene i nabolandet Den dominikanske republikk om å ta de 33 barna med til et barnehjem der.

- Vi har en baptistprest her i Port-au-Prince som har fått barnehjemmet sitt fullstendig ødelagt. Han ba oss om å ta barna med til barnehjemmet i Den dominikanske republikk, sier Laura Sillsby, som hevder hun er leder for en veldedig organisasjon i den amerikanske delstaten Idaho.

Amerikanerne ble pågrepet fredag ved grensen mellom de to landene på den karibiske øya Hispaniola, og Sillsby uttaler seg fra en fengselscelle i Haiti.

Myndighetene i landet har tidligere advart om at menneskesmuglere kan utnytte den kaotiske situasjonen etter jordskjelvet tidligere denne måneden. De har også uttrykt bekymring for at hjelpeorganisasjoner, som ikke forsøker å gjøre noe galt, kan ha tatt barn med ut av landet før letingen etter foreldrene deres var avsluttet.

(NTB)STOPPET PÅ GRENSA: De 33 barna fikk ikke reise ut av landet. Foto: REUTERS/Guy Delva/Scanpix
STOPPET PÅ GRENSA: De 33 barna fikk ikke reise ut av landet. Foto: REUTERS/Guy Delva/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!