Ti amerikanske banker trenger mer kapital

Trenger 74,6 milliarder dollar mer i kapital for å greie eventuelle tap om resesjonen forverrer seg.

FLERE SLITER: Finansminister Timothy Geithner og sentralbanksjef Ben Bernanke la torsdag fram resultatet av stesstesten av 19 storbanker. Noen har ikke kapital nok, men resultatet av testen var ikke så ille som noen frykter. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / SCANPIX
FLERE SLITER: Finansminister Timothy Geithner og sentralbanksjef Ben Bernanke la torsdag fram resultatet av stesstesten av 19 storbanker. Noen har ikke kapital nok, men resultatet av testen var ikke så ille som noen frykter. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Ti amerikanske banker trenger 74,6 milliarder dollar mer i kapital for å greie eventuelle tap om resesjonen forverrer seg.

Det er konklusjonen av den amerikanske sentralbanken Federal Reserves såkalte stresstest, en gransking av de 19 viktigste bankenes finansielle tilstand, som ble offentliggjort torsdag.

Resultatet av stresstestene er bedre enn enkelte analytikere fryktet, og kapitalmengden som trengs, er ikke så massiv at Obama-administrasjonen trenger å søke Kongressen om mer penger.

Noen av bankene er stabile, mens andre trenger milliarder i kapitaltilførsel. Verst er situasjonen for Bank of America, som har behov for 33,9 milliarder dollar, og Wells Fargo, som trenger 13,7 milliarder.

Totalt kan tapene til de 19 bankene komme opp i 600 milliarder dollar i år og neste år. Dersom det går så dårlig med økonomien som det i verste fall kan, vil tapene komme opp i 950 milliarder dollar fra midt i 2007 til ut 2010.

Planene klare

Straks etter at sentralbanken hadde offentliggjort resultatet av testene, gikk flere banker ut med detaljerte oppskrifter for hvordan de skulle reise ny kapital.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer