Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti anmeldt for sexovergrep

Ti personer fra ei lita bygd i Midt-Troms er anmeldt for mistanke om seksuelle overgrep mot en psykisk utviklingshemmet kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken ble henlagt i 1998, men nye opplysninger fra landsforeningen Rettferd for Taperne gjør at Senja politidistrikt nå vil vurdere ny etterforskning.

Ifølge anmeldelsen skal en gruppe kvinner og menn i ei lita bygd i Midt Troms ha seksuelt trakassert en psykisk utviklingshemmet kvinne på en fest ved juletider i 1996. Politiet henla saken høsten 1998, uten at det var foretatt dommeravhør av jenta, og uten at det fantes noen navn på mistenkte.

Nå har moren til den forulempede kvinnen kontaktet Rettferd for Taperne med det som kan være nye bevis. Foreningen har hjulpet familien, og nå skal politiet gå gjennom saken på nytt.

- En kvinne har fortalt meg at hun kjenner til det som skjedde, og vet hvem som var med på å forulempe datteren min. Men hun våget ikke å si noe, forteller moren til Nordlys.

Moren har selv holdt hendelsen innenfor familien, men folk i bygda har reagert og stilt spørsmål ved hvorfor datteren fungerte dårligere enn tidligere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media