Ti år for drap på vinskribent

En 38 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til ti års fengsel for forsettlig drap på husverten Tom Prent i 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett mener drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter. Mannen er i tillegg dømt for legemsbeskadigelse mot Prents kone. Retten slår fast at både drapet og legemsbeskadigelsen ble begått i bevisstløs tilstand, melder TV 2 Nettavisen.

I april i fjor ble 38-åringen dømt til 13 års fengsel i Oslo tingrett for drapet på Prent. Da saken kom opp i lagmannsretten i januar i år, ble han frifunnet for drapet. Fagdommerne i lagmannsretten satte imidlertid juryens kjennelse til side. Saken ble dermed tatt opp til ny behandling.

Vinskribenten Tom Prent (57) ble drept med tolv knivstikk i hodet, ansiktet og overkroppen natt til lørdag 8. september 2001. Han lå i senga sammen med ektefellen Anne-Mette Prent da 38-åringen, ruset på alkohol og medisiner, knivstakk paret. Mannen leide en hybel i Prent-parets enebolig på Nordstrand i Oslo på drapstidspunktet.

Prents kone og parets to voksne døtre er tilkjent erstatning, oppreisning og menerstatning. Oppreisningsbeløpene ble 250.000 kroner til ektefellen og 120.000 kroner til hvert av barna. Avdødes mor ble tilkjent 50.000 kroner i erstatning.

(NTB)