Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti år siden Manchester-bomben

Onsdag offentliggjorde politiet film fra eksplosjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For ganske nøyaktig ti år siden, 15. juni 1996, ble sentrum av Manchester rystet av en enorm bombe. IRA hadde plassert en bombe som inneholdt 3.500 kg eksplosiver i en Ford van som ble parkert mellom Arndale-sentret og Marks & Spencer.

Dette var den største IRA-bomben i England noensinne. Selv om IRA hadde advart om bomben på forhånd ble 200 mennesker skadd. Smellet var så sterkt at det kunne høres mer enn 13 kilometer unna.

Rakk å få parkeringsbot

80.000 mennesker ble evakuert rett før det smalt og en trafikkbetjent rakk til og med å skrive ut en parkeringsbot til bilen, ifølge Daily Mail.

Onsdag har britisk politi offentliggjort bilder og film fra åstedet.

Filmen er tatt fra et helikopter som fløy over åstedet og viser en hvit varebil som eksploderer ved siden av en skyskraper, at det flammer kraftig opp og store røykskyer.

Ingen er anklaget eller dømt

Politiet i Manchester ønsket opprinnelig å bruke bildene som bevis i en mulig rettsak, men valgt å offentliggjøre dem ettersom det er lite sannsynlig at noen vil bli dømt for angrepet.

MEN POSTKASSEN BESTO: Det ble gjort skader for 700 millioner pund, men denne postkassen overlevde eksplosjonen. Foto: Scanpix/Reuters
MEN POSTKASSEN BESTO: Det ble gjort skader for 700 millioner pund, men denne postkassen overlevde eksplosjonen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Bomben gjorde store skader på bygningene i området. Flere bygg måtte holde stengt i måneder etter eksplosjonen, mens andre måtte bygges opp fra grunnen av. Totalt ble det gjort skader for 700 millioner pund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling