Ti-åring hardt skadd etter båtulykke

Gutten betegnes som hardt skadd etter at småbåten traff et skjær i Bjerkvik i Nordland.

HARDT SKADD: To ti år gamle gutter var om bord i småbåten da den traff et skjær i Herjangsfjorden fredag ettermiddag. Den ene gutten betegnes som hardt skadd. Foto: Jens Roald Knutsen / NTB Scanpix
HARDT SKADD: To ti år gamle gutter var om bord i småbåten da den traff et skjær i Herjangsfjorden fredag ettermiddag. Den ene gutten betegnes som hardt skadd. Foto: Jens Roald Knutsen / NTB ScanpixVis mer

En småbåt ved Herjangsfjorden i Bjerkvik i Nordland kjørte på et skjær fredag ettermiddag. To gutter på ti år og en voksen mann i 50-åra var om bord.

Det ene barnet betegnes som hardt skadd. Klokka 19:54 melder politiet om at gutten ikke er livstruende skadd.

- Det ene barnet er hardt skadd og fraktes til sykehus i Tromsø med luftambulanse. Det andre barnet og den voksne er også skadd, men det er ukjent skadeomfang på disse, sier operasjonsleder Mari Lillestø til Dagbladet.

Mannen i 50-åra og den andre gutten blir kjørt til Narvik sykehus. Gutten som er betegnet som hardt skadd blir værende på sykehus framover for observasjon, melder politiet.

Politiet vet ikke mer om hendelsesforløpet annet enn at båten hadde støtt på et skjær i Herjangsfjorden, og at det er en god del skade på baugen og skroget til båten.

- Båten hadde ganske stor fart da den traff et skjær. Båten har overbygg, så det har vært mye å treffe i sammenstøtet, sier operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt til NTB.

Politiet var på sykehuset i Narvik søndag kveld for å gjennomføre et avhør av føreren av båten for å få klarhet i hvorfor båten traff skjæret. Politiet mistenker ikke at føreren var ruspåvirket.

Pårørende til de to guttene er varslet, ifølge politiet. Mannen skal ikke være i familie med guttene, ifølge politiet.