Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti arrestert i Egypt

Politiet mener al Qaida er knyttet til bombeangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har arrestert ti menn i Dahab etter bombeangrepet i går der minst 24 mennesker ble drept, melder Reuters. Tre av mennene skal ha forlatt området like før bombene gikk av, skriver SkyNews.

Politiet vil ikke opplyse hvilken nasjonalitet mennene har eller om de er tilknyttet noen organisasjon eller gruppe. Men talsmenn fra politiet sier at de mistenker at de ansvarlige har tilknytning til al Qaida. De mistenker også at videoopptaket fra Osama bin Laden kan ha inspirert gjerningsmennene.

Ingen har forløpig påtatt seg ansvaret for de tre bombene som ble sprengt i går.

EU fordømmer angrepet som forkastelig og sier alle ledere i Europa støtter egyptiske myndigheter i kampen mot terrorisme. Jordan, Syria, USA og Russland har kommet med lignende uttalelser, i tillegg til flere andre europeiske land.

Også Israel, palestinernes president, og noe overraskende Hamas, tar avstand fra bombingen. I tillegg har den ekstreme gruppa Egypts Muslim Brotherhood fordømt bombeangrepet.

FLYKTER: I dag har turister stått i kø for å komme seg vekk fra Dahab og områdene i nærheten. Alle må gjennom sikkerhetssjekk for å forlate byen og køene er lange. Foto: Scanpix
FLYKTER: I dag har turister stått i kø for å komme seg vekk fra Dahab og områdene i nærheten. Alle må gjennom sikkerhetssjekk for å forlate byen og køene er lange. Foto: Scanpix Vis mer
Ti arrestert i Egypt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling