DREPT: På denne parkeringsplassen på Romsås ble 28-åringen knivdrept. Her jobber politiets teknikere på stedet. 
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
DREPT: På denne parkeringsplassen på Romsås ble 28-åringen knivdrept. Her jobber politiets teknikere på stedet. Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

Ti års fengsel for drap på barndomsvenn

27-åring knivstakk 28-åringen med kjøkkenkniv på parkeringsplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 27 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til ti års fengsel for drapet på en barndomsvenn (28) i 2009.

28-åringen døde etter å ha blitt stukket flere ganger med kniv på en parkeringsplass på Romsås i Oslo. Ett av stikkene traff mannen i hjertet, og ifølge rapporten fra Rettsmedisinsk institutt var det dette stikket som førte til mannens død.

Torsdag ble mannen dømt til fengsel i ti år. I tillegg ble han dømt til å betale 370.000 kroner i erstatning og oppreisning til moren og datteren til den drepte, melder ABC Nyheter.

Møte

27-åringen har forklart at han hadde avtalt å møte 28-åringen på en parkeringsplass i Oslo den dagen drapet skjedde. Han var redd sin tidligere barndomsvenn og bevæpnet seg med en kjøkkenkniv.

På parkeringsplassen ble han møtt av 28-åringen sammen med seks andre menn. De ropte skjellsord til ham og kom med trusler. Det ble blant annet hevdet at 27-åringen var en tyster.

Som følge av den truende situasjonen, trakk 27-åringen kniv og stakk 28-åringen som segnet om og senere døde.

27-åringen stakk fra åstedet, men ble pågrepet etter kort tid. Kniven som er identifisert som drapsvåpenet, ble senere funnet i kjelleren der den dømte bodde på den tiden.

- Nødverge

I retten hevdet den drapsdømte at han handlet i nødverge, men retten mente han gikk lenger i sin forsvarshandling enn nødvendig og dømte ham til fengsel. Ifølge mannens forsvarer blir dommen anket.

- Vi anker på grunn av to punkter. Punkt én, fordi han er dømt for drap og ikke legemsbeskadigelse med døden til følge. Punkt to, fordi retten ikke har lagt tilstrekkelig vekt på nødvergesituasjonen, sier advokat Benedict de Vibe til ABC Nyheter.

(NTB)