Ti års fengsel for munnsex med venninnen

Heftige protester i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten i Atlanta i delstaten Georgia var fullpakket da en dommer fredag tok opp igjen saken til en ung gutt som soner en ti år lang fengselsdom for munnsex med en jevnaldrende venninne.

Den lange straffen utløste heftige protester, selv fra jurymedlemmer som fant den unge gutten skyldig, og førte senere til at Georgia gjorde om straffeloven sin. I juni løslot en dommer gutten, men etter en anke fra påtalemyndigheten er han blitt sittende bak murene.

Aktoratet mener en løslatelse kan føre til at 1.300 pedofile i Georgias fengsler blir løslatt, men guttens advokat sier at den lange straffen krenker USAs grunnlovsforbud mot uvanlig og grusom straff.

Genarlow Wilson ble funnet skyldig i å misbruke en mindreårig seksuelt etter at han som 17-åring på en nyttårsfest i 2003 hadde frivillig munnsex med en 15 år gammel venninne. Sexscenen ble tatt opp på video av andre.

Loven fra 1995 som Wilson ble dømt for å ha krenket, ble i 2006 endret slik at munnsex mellom noenlunde jevnaldrende tenåringer ble en forseelse i stedet for en forbrytelse, på samme måte som med samleie. Men delstatens høyesterett avgjorde at loven ikke kunne ha tilbakevirkende kraft.

Saken har vakt stor oppmerksomhet over hele USA. En finansmann i New York har samlet inn én million dollar til kausjon, og borgerrettsaktivisten Al Sharpton og hundrevis av støttespillere arrangerte nylig en demonstrasjon.

Lokalpolitikeren som sto bak loven fra 1995, Matthew Towery, er også blitt involvert til støtte for Wilson. Han sa at loven som skulle beskytte barn mot pedofile, aldri hadde til hensikt å ramme unge som har frivillig sex

(NTB)

TI ÅRS FENGSEL: Genarlow Wilson er nå blitt 21 år, men soner en fengselsdom på ti år etter at han som 17-åring hadde munnsex med en venninne.