Ti års fengsel for munnsex med venninnen

Heftige protester i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Retten i Atlanta i delstaten Georgia var fullpakket da en dommer fredag tok opp igjen saken til en ung gutt som soner en ti år lang fengselsdom for munnsex med en jevnaldrende venninne.

Den lange straffen utløste heftige protester, selv fra jurymedlemmer som fant den unge gutten skyldig, og førte senere til at Georgia gjorde om straffeloven sin. I juni løslot en dommer gutten, men etter en anke fra påtalemyndigheten er han blitt sittende bak murene.

Aktoratet mener en løslatelse kan føre til at 1.300 pedofile i Georgias fengsler blir løslatt, men guttens advokat sier at den lange straffen krenker USAs grunnlovsforbud mot uvanlig og grusom straff.

Genarlow Wilson ble funnet skyldig i å misbruke en mindreårig seksuelt etter at han som 17-åring på en nyttårsfest i 2003 hadde frivillig munnsex med en 15 år gammel venninne. Sexscenen ble tatt opp på video av andre.

Loven fra 1995 som Wilson ble dømt for å ha krenket, ble i 2006 endret slik at munnsex mellom noenlunde jevnaldrende tenåringer ble en forseelse i stedet for en forbrytelse, på samme måte som med samleie. Men delstatens høyesterett avgjorde at loven ikke kunne ha tilbakevirkende kraft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer