Ti av Norges verste trygdesvindelsaker

Samfunnet loppes for 6 milliarder kroner årlig.

SEKSJONSSJEF I NAV: Magne Fladby sier til Dagbladet at de avslører like mange saker som før, men at beløpene er større. Foto: Brede Lie Reime/Dagbladet.
SEKSJONSSJEF I NAV: Magne Fladby sier til Dagbladet at de avslører like mange saker som før, men at beløpene er større. Foto: Brede Lie Reime/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge en rapport fra Proba Samfunnsanalyse svindles det for omlag 6 milliarder kroner årlig i dagpenger, arbeidsavklaringspenger, uførepensjon, foreldrepenger og overgangsstønad. 

- Dette er et høyt beløp, som vi må ta svært alvorlig, sa arbeidsminister Anniken Huitfeldt til Dagbladet i anledning rapporten.

Dagbladet har fått NAV til å se på noen av de verste trygdesvindlene utført av enkeltpersoner de siste årene. De ti sakene har alene kostet samfunnet over ti millioner kroner, den mest kostbare av dem 2,7 millioner.

Dømt for to forhold Saken gjaldt en kvinne som  ble dømt til ett år og ni måneders fengsel, hvorav et år betinget, og til å tilbakebetale pengene.

Hun var tiltalt for to tilfeller av svindel. Hun hevdet seg arbeidsufør i 12 år, noe hun ikke var, og hun hevet barnetrygd for to barn i 16 år, til tross for at barna ikke var bosatt i Norge slik kvinnen hadde hevdet.

Hun tilsto begge forholdene.

Slik tar de svindlerne NAV gjør det de kan for å avsløre trygdesvindlerne, og har fire hovedmetoder for å gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer