- Ti banker i USA trenger mer kapital

Viser sentralbankens stresstest.

FORTSATT KRISE: Finanskrisen, fanget i et øyeblikk på børsen i New York. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/Scanpix
FORTSATT KRISE: Finanskrisen, fanget i et øyeblikk på børsen i New York. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Rundt ti store amerikanske banker trenger mer kapital, viser en undersøkelse av finanssituasjonen til de 19 største bankene.

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve legger fram resultatene av den såkalte stresstesten torsdag, men Wall Street Journal og nyhetsbyrået Reuters skriver at de har fått informasjon fra folk som kjenner resultatene av granskingen.

Ifølge kildene er både Citigroup, Bank of America, Wells Fargo og JP Morgan blant bankene som vil trenge mer kapital for å klare seg om den økonomiske situasjonen blir verre.

Bankene fikk resultatet av stresstesten 24. april så de kunne ha tid til å svare og eventuelt protestere.

De 19 bankene har aktiva for mer enn 100 milliarder dollar hver, og står sammen for to tredeler av alle aktiva i amerikanske banker og over halvparten av utlånene.

Banker som ikke har nok kapital, kan bli tvunget til å selge aksjer til den amerikanske stat. Testen har derfor skapt frykt i markedet for at noen banker blir nasjonalisert, eller at myndighetene begrenser deres mulighet til å betale bonuser.

Noen i bankmiljøet frykter også at resultatene av stresstesten vil skape uro i markedet på et tidspunkt da de mener de ser slutten på finanskrisen.

(NTB)