Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ti barn drept i amerikansk angrep på Kabul

KABUL: Ti barn ble drept da en amerikansk bombe rammet tre hus i et fattigkvarter i Kabul søndag morgen, forteller øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likene av seks barn, ett av dem med bortsprengt hode, ble fraktet til en moské i morgentimene, mens redningsmannskaper lette etter ytterligere tre som var savnet i ruinene, melder al-Jazeeras journalist som er på stedet.

Innbyggere melder at i alt 10 sivile ble drept. Bomben ødela tre hus i et fattigkvarter nær sentrum av hovedstaden. Den var en av i alt fire bomber som rammet Kabul i morgentimene.

Tre babyer drept

En 45 år gammel firebarnsfar fortalte om angrepet til AFPs reporter mens han holdt sin døde baby i armene.

- Jeg hørte lyden av fly, og jeg gikk ut for å se hva som foregikk. Plutselig bombet de huset vårt. Jeg har mistet to barn, de to andre er på sykehuset med min kone. Jeg har mistet hjemmet mitt. Det eneste håpet jeg har nå er Gud, sa Ahib Dad.

Nabohuset ble også jevnet med jorden. Et ektepar mistet livet sammen med tre sønner og tre døtre. Bare familiens 16-årige sønn, Jawad, hans eldre søster og en annen slektning overlevde. To av de drepte barna var under to år.

- Vi mistet alt. Forbannet være Amerika som ødela vår familie. Jeg mistet min far. Jeg mistet min mor. Jeg mistet mine brødre og søstre, sier storesøsteren som bodde i et annet hus.

I det tredje huset overlevde utrolig nok hele familien.

Landsby rammet

Al-Jazeera har også vist bilder fra en landsby kontrollert av Nordalliansen der minst ti sivile ble drept da en amerikansk bombe kom på avveier sent lørdag kveld.

Italiensk helsepersonell i området opplyste at 16 mennesker ble drept under angrepet mot den opposisjonskontrollerte landsbyen, som lå noen kilometer fra fronten.

En kilde i Nordalliansen bekreftet også bombingen, som dermed føyer seg inn i rekken av amerikanske angrep mot sivile mål de siste dagene.

USA beklaget i helgen å ha bombet flere Røde Kors-lagre i Kabul, to av dem for annen gang. Det internasjonale Røde Kors (ICRC) har reagert sterkt på angrepene, som lørdag forhindret hjelpeorganisasjonen å dele ut mat i Kabul.

- Maten var ment for fattige funksjonshemmede mennesker, opplyste ICRCs talsmann Mario Musa.

Generalsekretær Sven Mollekleiv i Norges Røde Kors er heller ikke nådig.

- Vi beklager på det sterkeste dette bruddet på internasjonal humanitær rett. Det er fortvilet at situasjonen til den aller mest utsatte delen av sivilbefolkningen blir ytterligere forverret gjennom denne bombingen. Nå blir det enda viktigere å sørge for å få inn humanitær hjelp utenfra, sier Mollekleiv.

NTB

STELLER KROPPEN: Mennene steller kroppen til bombeofferet blir stelt på islamsk vis før begravelsen.
Hele Norges coronakart