Mindreårige kriminelle

Ti barn er anmeldt 187 ganger i Oslo sentrum.
- Vi får ikke gjort noe

De yngste kriminelle i hovedstaden står bak grov vold, narkotikakriminalitet og ran, ifølge politiet. Erfarne politifolk ønsker seg ungdomsfengsel for å håndtere de ekstreme tilfellene av ungdomskriminalitet.

VARSKU: Politiet står uten verktøy for å håndtere de verste mindreårige kriminelle i Oslo. Video: Marie Røssland. Redigering: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Oslo-politiet står ti barn under 15 år for hele 187 forbrytelser i hovedstaden. Politiet mottar anmeldelser om alle typer kriminalitet: voldtekter, brannstiftelse, biltyveri, vold mot politiet og ran. Alle sakene henlegges på grunn av gjerningsmannens unge alder. Politiet er på defensiven og kommer nå med et desperat rop.

- Vi får ikke gjort noe med disse ungdommene og folk som bor i områdene er redde for å gå i sine egne gater når ungdomsgjengene surrer rundt som biesvermer, sier Geir Tveit, som er leder for politiets forebyggende avdeling i Oslo sentrum.

Han rister på hodet og tror nesten ikke på sin egen statistikk.

Tveit og kollegene etterlyser flere verktøy og ønsker seg egne ungdomsfengsler i trygge omgivelser for å bli kvitt de ekstreme tilfellene.

- Kriminelle under 15 år begår kroppsskade, kroppskrenkelse, ran, trusler, narkotika, hærverk. Det er hele spekteret. Dette går utover ungdommene i området. Den frykten de som blir utsatt for vold opplever, bekymrer oss, sier Geir Tveit, som er leder for politiets forebyggende avdeling i Oslo sentrum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer