Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti barn og unge skutt og drept i Mexico

Ofrene er fra 8 til 21 år. Gjerningsmennene kan være en del av narkomiljøet.

VOKTER DØDSVEIEN: Flere politimenn er på vakt langs veier i Durango hvor det har vært flere drap den siste tiden. Dette bildet ble tatt 20. januar, etter at det brøt ut kamper mellom innsatte i et fengsel i Durango. 35 døde i dette angrepet. FOTO: EPA/Fermín Soto Muñoz / Newspaper Victoria de Dur
VOKTER DØDSVEIEN: Flere politimenn er på vakt langs veier i Durango hvor det har vært flere drap den siste tiden. Dette bildet ble tatt 20. januar, etter at det brøt ut kamper mellom innsatte i et fengsel i Durango. 35 døde i dette angrepet. FOTO: EPA/Fermín Soto Muñoz / Newspaper Victoria de Dur Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet) Ti barn og unge i alderen 8 til 21 år er blitt skutt og drept i Durango i Mexico.

Episoden skjedde søndag på en vei nær byen Pueblo Nuevo i Sør-Durango, melder CNN.

- Bevæpnede menn satte opp en falsk kontrollstasjon langs veien, og skjøt og kastet granater mot ofrene, sier politiadvokat Daniel Garcia Leal til det meksikanske nyhetsbyrået Notimex.

Ofrene skal ha sittet i en lastebil på vei hjem etter å ha hentet penger som skulle finansiere skolegangen deres, hvilket er en del av den meksikanske regjerings sosiale velferdsprogram.

Gjerningsmennene skal ha beordret lastebilen til å stoppe, men barna og ungdommene skal ha vært redde for å bli robbet eller overfalt, og stoppet derfor ikke, ifølge Leal.

Han mistenker at folk fra narkotikamiljøet i Mexico står bak.

Foreløpig har meksikansk politi ikke pågrepet noen etter hendelsen.

Episoden er den siste av flere hvor barn har havnet midt i landets blodige narkotikakrig. I januar ble 15 personer som for det meste var tenåringer, drept da bevæpnede menn angrep en husfest i Ciudad Juarez.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!