Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti byer bryter ut. Uventet støtte for den nye regjeringen i Libya

Holder til på marinebase.

STØTTE: Fayez Seraj, lederen for den FN-støttede libyske samlingsregjeringen, holdt en pressekonferanse i Tripoli etter at han og flere ministre kom til landet onsdag. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / NTB scanpix
STØTTE: Fayez Seraj, lederen for den FN-støttede libyske samlingsregjeringen, holdt en pressekonferanse i Tripoli etter at han og flere ministre kom til landet onsdag. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti viktige kystbyer i Libya som har vært kontrollert av den ikke anerkjente regjeringen i Tripoli bryter nå ut og erklærer sin støtte til den nye, FN-støttede regjeringen.

Nyheten, som ble kunngjort av lokale myndigheter i en av de aktuelle byene, er et skudd for baugen for regjeringen i Tripoli, som nekter å gi fra seg makten.

Statsministeren og flere andre ministre i den FN-støttede regjeringen kom til landet onsdag og har tatt tilhold i en strengt bevoktet marinebase utenfor den libyske hovedstaden. Torsdag holdt regjeringen møter inne på basen, og en talsmann for militæret sier at det jobbes for å sikre de statlige institusjonene i hovedstaden.

Vesten håper den nye regjeringen vil be om og kanalisere internasjonal støtte for å bekjempe ekstremistgruppen IS, håndtere flyktningstrømmen fra Libya mot Europa og gjenopprette oljeproduksjonen for å styrke landets økonomi.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart