Ti dager på topp for Obama

Mens Palin ser ut til å miste taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tiende dag på rad kan Barack Obama glede seg over en positiv meningsmåling. Sarah Palin ser derimot ut til å ha mistet taket på velgerne.

Med mindre enn én måned igjen til presidentvalget 4. november, ble Demokratenes presidentkandidat Barack Obama nok en gang servert gode nyheter da en meningsmåling ga ham 53 prosents oppslutning blant sannsynlige velgere.


Obamas republikanske rival, John McCain, får i samme måling støtte fra 45 prosent av de spurte.

Meningsmålingen ble offentliggjort mandag og er utført av TV-kanalen CNN i samarbeid med Opinion Research Corporation. Målingen viser at Obama har doblet sin ledelse over McCain siden tilsvarende måling i midten av september.
Bush trekker McCain ned
Meningsmålingen antyder at McCain rammes av at president George W. Bush er mer upopulær enn noensinne. Kun 24 prosent av de spurte mener han gjør en tilfredsstillende jobb.

- Bush er nå like upopulær som Richard Nixon var like før han gikk av i 1974. Han ligger bare 2 prosentpoeng over Harry S. Truman, som scoret lavest på slike målinger av samtlige presidenter i februar 1952 med 22 prosent, sier CNNs direktør for meningsmålinger, Keating Holland.

Ifølge målingen er Obama mest til å stole på når det gjelder å rydde opp i økonomien. 68 prosent av de spurte holder en knapp på Obama på dette området, hele 18 prosentpoeng foran McCain.


Palins popularitet faller
Sarah Palin, republikanernes visepresidentkandidat, ser også ut til å miste velgernes gunst. 40 prosent opplyser at de har et ufordelaktig inntrykk av henne, 13 prosentpoeng høyere enn ved målingen i september.

- Et flertall av amerikanere mener nå at Palin ikke er rede til å bli president om det skulle bli nødvendig, påpeker Keating Holland.

Også på The Gallup Institutes daglige målinger kan Obama vise til en ledelse på 8 prosentpoeng. Det er tiende dag på rad at Obama leder på instituttets målinger.

Den demokratiske presidentkandidaten har nå en ledelse på McCain som er større enn feilmarginen hos alle de store meningsmålingsinstituttene.

(NTB)

HAR VEDVARENDE FRAMGANG: Barack Obama, her i Nord-Carolina i går, har ligget stabilt foran John McCain på de siste målingene. Foto: STAN HONDA/AFP/SCANPIX
HAR VEDVARENDE FRAMGANG: Barack Obama, her i Nord-Carolina i går, har ligget stabilt foran John McCain på de siste målingene. Foto: STAN HONDA/AFP/SCANPIX Vis mer
Ti dager på topp for Obama