BLE RAMMET AV BILBOMBE:  Brannmenn gjennomsøker åstedet der ti sivile ble drept da en bilbombe eksploderte i Karbala, ifølge offisielle irakiske kilder. REUTERS/Alaa Al-Marjani
BLE RAMMET AV BILBOMBE: Brannmenn gjennomsøker åstedet der ti sivile ble drept da en bilbombe eksploderte i Karbala, ifølge offisielle irakiske kilder. REUTERS/Alaa Al-MarjaniVis mer

Ti drept av bilbombe i Irak

Ti sivile ble drept da en bilbombe eksploderte i Karbala, ifølge offisielle irakiske kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 26 personer ble skadd. Bomben eksploderte i et forretningsområde i byen som ligger omtrent 100 kilometer sørvest for hovedstaden Bagdad.

Karbala er en viktig valfartsby for sjiamuslimer, og graven til profeten Muhammeds dattersønn Hussein ibn Ali ligger her.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

Flere andre bombeangrep tirsdag i og rundt Bagdad førte til at minst sju sivile ble drept, opplyser politiet og nødetatene.

Den ytterliggående sunniislamistiske gruppa IS har stått bak en rekke bombeangrep og selvmordsaksjoner etterhvert som gruppa har blitt drevet på retrett flere steder i Irak og Syria.

Den irakiske hæren og allierte styrker innledet forrige uka en voldsom offensiv for å gjenerobre storbyen Falluja fra IS. Byen ligger vest for Bagdad og er en av IS' siste viktige bastioner i Irak.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram