Ti drept etter skyting i Alabama

Løsnet skudd på flere åsteder.

DRAPSRAID:  En mann kikker på kulehullene i et butikkvindu i byen Samson i Alabama. Ni personer er drept av en uidentifisert gjerningsmann. Gjerningsmannen er også drept. Foto: AP Photo/The Dothan Eagle, Jay Hare
DRAPSRAID: En mann kikker på kulehullene i et butikkvindu i byen Samson i Alabama. Ni personer er drept av en uidentifisert gjerningsmann. Gjerningsmannen er også drept. Foto: AP Photo/The Dothan Eagle, Jay Hare Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst ti personer er drept i et drapsraid sør i Alabama i natt.

Etter å ha skutt og drept flere personer i den lille byen Samson kjørte gjerningsmannen 12 kilometer østover til byen Geneva. På veien stoppet han og drepte folk på to steder, melder amerikanske media.

Blant de drepte er kona og barnet til en sheriff-assistent. Gjerningsmannen er også blant de døde, ifølge politiet.

- Han skjøt bare på vanlige folk som holdt på med sitt, sier delstatssenator Harri Anne Smith til CNN.

Hun ble innformert om skytingen av Alabamas sikkerhetsdepartement rundt klokken 17 lokal tid.

- Vi ble informert om at det trolig var en av de verste hendelsene i Alabamas historie, i det minste i de senere år, sier Smith til lokalavisen Dothaneagle.com.

Minst fem åsteder
Gjerningsmannen drepte seks voksne og ett barn på tre forskjellige adresser i Samson før han kjørte av gårde på motorveien i retning av nabobyen, opplyser Steve Jarret hos delstatspolitiet i Alabama til CNN.

På motorveien avfyrte han  flere skudd mot en politibil, men politimannen kom fra det med bare mindre skader fra det knuste glasset.

På veien til Geneva stoppet mannen imidlertid først ved en butikk og så ved en bensinstasjon. Han skjøt og drepte en person på hvert av stedene.

Utenfor en fabrikk i Geneva havnet mannen til slutt i skuddveksling med politiet. Politisjefen i Geneva Frankie Lindsey ble truffet i skulderen, men ble ikke alvorlig skadd.

- Deretter gikk han inn i bedriftslokalene. Etter et par minutter ble det hørt skudd innenfra, og politiet fant ham død, sier Jarret.

Etterforsker mordbrann
Politiet etterforsker også en mulig mordbrann ved en bolig i et distrikt i nærheten av de to byene, hvor det er funnet en død person.

Hendelsen er antatt å være relatert til skytingen, ifølge politiet.

Samson er en liten by med rundt 2000 innbyggere. I Geneva bor det rundt 4400. Byene ligger i nærheten av grensen til Florida.

FBI er på vei til byene for å bistå det lokale politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer