Ti drept i bakholdsangrep

Det var ventet at en endelig fredsavtale skulle bli underskrevet i Makedonia innen få timer. Da slo opprørerne til mot en militærkonvoi og drepte ti soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet er nok et hinder på veien til fred i det uroherjede landet på Balkan. Angrepet skjedde 15 kilometer vest for hovedstaden Skopje langs hovedveien til den albansk-dominerte byen Tetovo. Ti soldater er bekreftet omkommet, og ytterligere tre er såret.

- Det ser ut som om rebellene kom ned fra fjellene for å erobre mer land, sier regjeringstalsmann Antonio Milososki.

Den makedonske regjeringen har krevd at frigjøringshæren trekker seg tilbake fra områdene de har erobret etter at våpenhvilen trådte i kraft 5. juli.

Mulig hevn for fem drepte albanere

Kolonnen med busser, lastebiler og panserkjøretøyer ble ifølge ubekreftede meldinger beskutt med maskingevær og granater. Minst en lastebil kom i brann. Helikoptre skal ha skutt tilbake mot geriljastillinger langs hovedveien, i nærheten av stedet der en politikolonne ble angrepet i juli. Veien ble stengt for vanlig trafikk.

Angrepet kan ha vært en hevnaksjon for at fem albanere ble drept i en politiaksjon i Skopje tirsdag.

Hindring for fred

- Kampene har fortsatt utover ettermiddagen. Flere biler som tilhører hæren og politiet er ødelagt av skuddild, sier en kilde i sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået AP.

Tidligere i dag ble det meldt om optimisme blant forhandlerne, og en løsning ble sagt å være innen rekkevidde. Et makedonsk byggefirma meldte i dag at fem av dets ansatte var blitt satt fri og var uskadd, etter å ha vært tatt til fange av geriljaen dagen før, melder NTB.