Ti drept i israelsk-libanesiske angrep

Ti libanesere og to israelere ble i natt drept og over 50 er meldt såret etter at Israel i natt anrep mål over hele Libanon. Angrepene i natt er de kraftigste på Libanon siden 1996.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepene startet like før midnatt norsk tid. Israelske kampfly bombet en idretsstadion i Beirut. Flere kraftstasjoner og broer er ødelagt.

Det er avtroppende statsminister Benjamin Netanyahus som har beordret angrepene, sammen med sine regjeringskolleger, forsvarsminister Moshe Arens og utenriksminister Ariel Sharon, generalen som ledet Israels invasjon av Libanon i 1982.

- Vi må bekjempe terrorister hvor enn de måtte være, om det er mot palestinerne eller i Libanon. Det var et regjeringsvedtak om å gjøre dette, sa Sharon i en kommentar i natt.

Påtroppende statsminister Ehud Barak skal ikke ha blitt informert om de første angrepene før de var over.

Barak har tidligere uttalt at de israelske styrkene skal trekkes ut av Sør-Libanon innen ett år.

To sivile israelere ble drept da Hizbollah-geriljaen gikk til motangrep i natt, og bombet landsbyen Kiryat Shemona nord i Israel. Det opplyser israelske sikkerhetskilder.

Tilsammen skal israel ha angrepet i fem omganger, blant annet mot byen Baalbek i Sør-Libanon. Ifølge libanesiske kilder ble åtte mennesker såret i angrepet. I en annet angrep mot en bro i byen Damour, ble en person drept.