Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti drept i kamper i Afghanistan

Åtte amerikanske og to afghanske soldater er drept i kamper i Afghanistan.

KAMPER: Åtte amerikanske soldater og to afganske soldater mistet livet i kamper i Afganistan. Foto: Scanpix
KAMPER: Åtte amerikanske soldater og to afganske soldater mistet livet i kamper i Afganistan. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Åtte amerikanske og to afghanske soldater er drept i kamper i Afghanistan. De åtte mistet livet da geriljastyrker angrep to avsidesliggende militære utposter nær grensen mot Pakistan, melder NTB.

En talskvinne for USAs militære styrker fortalte søndag at alle soldatene ble drept i et omfattende angrep fra opprørsgruppen Taliban dagen før. Kampene foregikk i Nuristan-provinsen øst i Afghanistan.


Geriljafolkene skal ha strømmet ut av en moské og en landsby i nærheten og gått til stormangrep mot både amerikanske og afganske utpostene. Geriljaen led også store tap i kampene, het det i en kunngjøring fra den NATO-ledede ISAF-styrken.


- Det var et komplekst angrep i et vanskelig område, sier oberst Randy George, melder Associated Press.


- Både de amerikanske og afganske soldatene kjempet tappert, sier han.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling