Ti drept i Kashmir

Ti mennesker ble drept og 18 såret under voldshandlinger i den indiske delstaten Kashmir i helgen, opplyser talsmenn for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

16 politifolk ble såret da militante muslimer kastet en granat mot en politipatrulje i Kupwara, nord for delstatens sommerhovedstad Srinagar lørdag.

Fredag kveld ble to indiske soldater drept og to såret da opprørerne utløste en mine nord i delstaten.

Lørdag morgen skjøt indiske soldater ned og drepte en kommandant i den militante muslimske gruppen Lashkar-e-Taiba, som har sin base i nabolandet Pakistan.

Sju andre, blant dem tre militante muslimer og to indiske regjeringssoldater er drept under andre sammenstøt siden fredag.

Pakistan-støttet

Pakistans militære leder, general Pervez Musharaf, lovet tidligere i uken fortsatt støtte til det muslimske opprøret i den indiske delen av Kashmir, som siden 1980-tallet har kostet minst 34 000 mennesker livet.

Kashmir var et selvstendig fyrstedømme da den britiske kolonien India ble delt i to i 1947, og det muslimske Pakistan og det hindu-dominerte India fikk selvstendighet. Befolkningen var i hovedsak muslimer, men fordi maharjaen Hari Singh var hindu valgte han å knytte området til India.

Forhandlinger i FN-regi førte i 1948 til at Kashmir ble delt. India kontrollerer to tredeler, mens Pakistan kontrollerer resten. Ifølge avtalen skal det holdes folkeavstemning om Kashmirs framtid, men India har i alle år motsatt seg dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer