Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ti drept i NATO-angrep på leiegård

BEOGRAD (NTB-Reuters-AFP): Minst ti mennesker ble drept og 20 såret da en leiegård ble truffet av NATO-raketter i Novi Pazar i det sørlige Serbia i går, ifølge det offisielle nyhetsbyrået Tanjug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO bekrefter i dag å ha bombet mål i Novi Pazar. Ifølge alliansen var en militærforlegning og en radiokommunikasjonsstasjon mål for angrepet. NATO ville verken bekrefte eller avkrefte påstandene om at bombene hadde krevd 10 menneskeliv.

Tanjug meldte at 20 raketter slo ned på ettermiddagen i den travle markedsbyen, som har muslimsk folkeflertall.

Sent i går kveld ble hele Beograd og store deler av Vojvodina-provinsen igjen mørklagt, da to viktige transformatorstasjoner ble slått ut av NATO-bomber. NATO bekreftet å ha bombet kraftstasjonene, både i Beograd og i Nis. Et par timer etter angrepet kom lyset igjen i deler av hovedstaden.

Bomber Albania?

NATO skal også ha sluppet bomber som landet på den albanske siden av grensa mellom Albania og Kosovo. Det meldte øyenvitner ved grenseposten Morina. Bombene falt på en slette med bunkere fra kommunisttiden. Tollansatte ved Morina hadde søkt tilflukt i bunkerne på grunn av de økte NATO-angrepene og serbisk artilleriangrep i området. De slapp så vidt unna NATO-bombene, ifølge en albansk soldat.

Metalldeler merket med «for bruk på MK-82» kunne sees i bombekratere som målte opp til 2,5 meter i diameter.

Svært spent

Situasjonen var svært spent natt til i dag langs grensa til Kosovo etter at jugoslaviske granater smadret grensestasjonen Pogaj, bare 500 meter fra grenseovergangen Morina. Morina er den viktigste grenseovergangen for de fordrevne kosovoalbanerne.

UCK meldte i går kveld at en større styrke med serbiske stridsvogner var på vei mot grensa.

Jugoslaviske granater traff også landsbyen Krume, om lag 15 kilometer fra Morina og svært nær grensa. Flyktninger, innbyggere og hjelpearbeidere søkte ly i hui og hast, men bare to av granatene eksploderte.

Ifølge albansk politi ble sju serbiske stridsvogner ødelagt av NATO-bomber i nærheten av Krume.

UCK har i de siste ukene kjempet innbitt for å åpne en ny korridor inn i Kosovo, i tillegg til den ene de har.

Flere landsbyer i området er blitt angrepet av serberne tidligere, men for Krume var det første gang. OSSE vurderer å flytte flyktningene i området til Kukes, men også Kukes er innenfor rekkevidde av serbisk artilleri.