Ti drept i to skyteepisoder i USA

Minst fire mennesker ble drept i Philadelphia og seks i Salt Lake City i to skyteepisoder i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst seks mennesker ble drept i Salt Lake City og fire i Philadelphia i to skyteepisoder i USA i natt.

Episoden i Salt Lake City skjedde på et kjøpesenter like før klokken 19.00 i går kveld lokal tid. En mann kom inn på Trolley Square Mall og skjøt vilt rundt seg. Han drepte fem personer før han selv ble skutt og drept av politiet. Politiet kjenner ikke identiteten til de døde. 

Brad Merrill sto utenfor en butikk med sønnen sin og så mannen komme løpende opp trappa.

- Han sa ingenting, han bare skjøt, forteller han. 

- Tiden sto stille

Gjerningsmannen er ikke identifisert, men et øyenvitne New York Times har snakket med sier det var en mann i slutten av 20-årene eller begynnelsen av 30-årene, og at han var bevæpnet med en rifle.

Hun så mannen rett i øynene like før han skjøt en kvinne som falt i bakken.

- Tiden sto stille men gikk samtidig utrolig fort, sier Marie Smith til avisa.

Ti drept i to skyteepisoder i USA

Ifølge avisa Deseret News forteller øyenvitner at det var det en politibetjent som ikke var på vakt som tok livet av gjerningsmannen. Politiet bekrefter at en politibetjent var ved kjøpesenteret da det skjedde, men vet ikke i hvilken grad han var involvert i hendelsen.


Gjemte seg
 

Politiet omringet kjøpesenteret, som ligger  i sentrum av byen, og gikk etterpå fra butikk til butikk for å se etter ofre eller andre væpnede menn. Men de ble etter hvert overbevist om at det kun var én gjerningsmann.

- Ofrene lå spredt rundt om på kjøpesenteret, forteller Robyn Snyder, politietterforsker i Salt Lake City til den lokale tv-kanalen KuTv.

Hun fortsetter med å fortelle at motivet bak drapene er en gåte for politiet.

- Vi må finne ut av motivet bak dette. Vi undersøker nå bilene som er parkert i området for å finne eventuelle spor.


Ifølge Desert News fikk politiet telefoner fra livredde kunder flere timer etter skytingen. De hadde gjemt seg i skap og prøverom da dramaet begynte.

- Det er mange redde mennesker der inne som gjerne vil ut, sier Snyder til avisa.

I tillegg til de drepte ble flere personer hardt skadd under skyteepisoden. Fire personer ligger på sykehus, tilstanden er kritisk for tre av dem. 

Styremøte

Episoden i Philadelphia skjedde ifølge NTB under et møte i et konferanserom i en kontorbygning på marinens skipsverft da en mann skjøt og drepte tre andre før han tok sitt eget liv. En femte person er livstruende skadd etter skytingen. To andre ble funnet uskadd, men bundet fast med tape.

Ifølge visepolitisjef Richard Ross ble mannen opprørt under styremøtet til et selskap som kan ha vært et investeringsselskap, og ga seg til å skyte på de andre møtedeltakerne.

En del av skipsverftet der skytingen i Philadelphia skjedde, utgjøres i dag av norske Kværners verft. Skytingen skjedde på et annet område av det gamle verftet som i dag huser kontorbygninger og forretninger.

Jason Watson trøster barna sine Emmalie (7) og Rylie(4) etter skytedramaet på kjøpesenteret i Salt Lake City.
DREPTE FEM: Kunder som har kommet seg i sikkerhet venter utenfor kjøpesenteret. En mann skjøt og drepte fem før han selv ble drept av politiet.