Canada

Ti drept: Massiv politijakt

Kanadisk politi melder at ti personer er drept og minst 15 skadd etter å ha blitt knivstukket i Saskatchewan-provinsen søndag morgen lokal tid.

POLITIJAKT: Canadisk politi jakter på to navngitte menn etter at ti mennesker er drept og minst 15 såret etter å ha blitt knivstukket. Foto: Kanadisk politi
POLITIJAKT: Canadisk politi jakter på to navngitte menn etter at ti mennesker er drept og minst 15 såret etter å ha blitt knivstukket. Foto: Kanadisk politi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse søndag ettermiddag lokal tid, sa assisterende politimester Rhonda Blackmore at politiet jobber med 13 åsteder, skriver National Post.

«Det er flere ofre, flere åsteder, inkludert James Smith Cree Nation og Weldon. Tidlige indikasjoner kan være at ofre blir angrepet tilfeldig», heter det i en pressemelding fra politiet.

ETTERLYST: Rhonda Blackmore i politiet RMCP på en pressekonferanse med bilder av to menn som er etterlyst etter en knivstikkingsepisode i det vestlige Canada. Foto: Michael Bell / The Canadian Press via AP
ETTERLYST: Rhonda Blackmore i politiet RMCP på en pressekonferanse med bilder av to menn som er etterlyst etter en knivstikkingsepisode i det vestlige Canada. Foto: Michael Bell / The Canadian Press via AP Vis mer

Flere ofre

Knivstikkingen skal ifølge politiet ha startet i James Smith Cree Nation, som er et reservat for kanadiske urinnvånere.

- Vi dedikerer et maksimalt antall ressurser til denne etterforskningen, sa Blackmore på pressekonferansen.

- Det er forferdelig det som har skjedd i provinsen vår i dag, sa hun videre.

ADVARER: Rhonda Blackmore i RMCP advarer folk mot å ta kontakt med to menn som er etterlyst etter en knivstikkingsepisode. Foto: NTB/Michael Bell/The Canadian Press via AP
ADVARER: Rhonda Blackmore i RMCP advarer folk mot å ta kontakt med to menn som er etterlyst etter en knivstikkingsepisode. Foto: NTB/Michael Bell/The Canadian Press via AP Vis mer

De skadde har blitt fraktet til forskjellige sykehus, og det kan være andre ofre som dro til sykehus på egen hånd, opplyser Blackmore. Politiet har opplysninger om gjerningsmennene kan ha vært ute etter enkelte av ofrene spesifikt, men at de øvrige er tilfeldige.

Massiv politijakt

Politiet leter etter to navngitte mistenkte, Damien Sanderson and Myles Sanderson, som antas å være væpnet og farlige. Politiet etterlyser også en svart Nissan Rogue.

Politiet kjenner ikke til noe motiv for drapene, men klappjakten på de to navngitte mistenkte er utvidet til å dekke også provinsene Manitoba og Alberta.

I pressemeldingen oppfordres publikum til å ta forholdsregler:

«Ikke forlat et sikkert sted. Vær forsiktig når du slipper andre inn i boligen din. IKKE NÆR DEG mistenkelige personer. Ikke plukk opp haikere. Meld fra om nødssituasjoner eller informasjon til 911», heter det.

- Hjerteskjærende

Canadas statsminister Justin Trudeau skriver på Twitter at angrepene i Saskatchewan-provinsen er «forferdelige og hjerteskjærende».

- Jeg tenker på de som har mistet sine kjære og på de som ble skadd, skriver han.

- Vi følger situasjonen nøye, og oppfordrer alle til å følge med på oppdateringer fra lokale myndigheter, skriver Trudeau.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer