Ti drept på «Killer Mountain»

Væpnede menn stormet natt til søndag et hotell, på fjellet Nanga Parbat, nord i Pakistan og skjøt og drepte ni utenlandske turister og en guide.

NORD-PAKISTAN: Hotellet lå avsidesliggende i Himalaya-fjellkjeden nord i Pakistan. Bildet ble tatt i 2004 Foto: Musaf Zaman Kazmi/AP/NTB Scanpix
NORD-PAKISTAN: Hotellet lå avsidesliggende i Himalaya-fjellkjeden nord i Pakistan. Bildet ble tatt i 2004 Foto: Musaf Zaman Kazmi/AP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De drepte var utenlandske fjellklatrere, melder Al Jazeera.

Pakistansk taliban har tatt på seg ansvaret, ifølge BBC. En talsmann for Tehrik-e-Taliban sier angrepet var hevn for drapet på nestlederen Waliur Rehman, som døde i et antatt amerikansk droneangrep i mai, skriver BBC.

- De tok seg inn på hotellet der utenlandske turister oppholdt seg og åpnet ild, opplyser Ali Sher, en polititjenestemann i Gilgit-Baltistan-provinsen nord i Pakistan, til NTB.

Gjerningsmennene skal ha tatt turistenes penger og pass før de skjøt dem, skriver BBC.

De bevæpnede mennene var kledd i uniformer som brukes av grensepolititet Frontier Constabulary, som er en paramilitær politistyrke som patrullerer området, opplyser en høytstående kommunal tjenestemann til AP, ifølge Expressen.

Hotellet ligger i nærheten av en «base camp» som fjellklartere overnatter på før de bestiger fjellet.

Fem ukrainere, tre kinesere, en russer og deres pakistanske guide ble drept. Drapsmennene flyktet etter angrepet.

En kinesisk mann overlevde, men det er uvisst hvordan har kom seg unna de 20 angriperne, skriver BBC.

- Siden området er veldig avsidesliggende, og uten veier eller transport, må de drepte hentes med helikopter, sier en tjenestemann i regjeringen, til NTB.

Det lokale politet har nå stengt av området og leter etter gjerningsmennene.

Gilgit-Baltistan grenser til Afghanistan og Kina, og den grenser også til Jammu og Kashmir.

Provinsen er ansett som en av Pakistans tryggeste, og dette er det første angrepet mot utenlandske turister i dette området. Store mengder sikkerhetsstyrker ble søndag sendt til området.