RASENDE: Demonstranter poserer med en plakat der det står at «Charlie og hans allierte er forbannet». Ti mennesker er drept i voldsomme demonstrasjoner mot Charlie Hebdo. Foto: REUTERS/Tagaza Djibo/NTB scanpix
RASENDE: Demonstranter poserer med en plakat der det står at «Charlie og hans allierte er forbannet». Ti mennesker er drept i voldsomme demonstrasjoner mot Charlie Hebdo. Foto: REUTERS/Tagaza Djibo/NTB scanpixVis mer

Ti drept, to funnet utbrent i kirke: Raser mot Charlie Hebdo

Voldsomme demonstrasjoner i Niger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem personer er drept i voldsomme demonstrasjoner i Niger. Demonstrasjonene, som har pågått i flere dager, er mot Charlie Hebdos publisering av Muhammed-karikaturer.

Totalt er ti mennesker drept de siste to dagene. Politiet skjøt tåregass mot demonstrantene.

TRAGISK: Demonstrantene kastet på sin side stein, og satte minst sju kirker i brann, melder Sky News. Ifølge politiet er to utbrente lik funnet inne i en av kirkene. Foto: REUTERS/Tagaza Djibo/NTB scanpix
TRAGISK: Demonstrantene kastet på sin side stein, og satte minst sju kirker i brann, melder Sky News. Ifølge politiet er to utbrente lik funnet inne i en av kirkene. Foto: REUTERS/Tagaza Djibo/NTB scanpix Vis mer

Demonstrantene kastet på sin side stein, og satte minst sju kirker i brann, melder Sky News. Ifølge politiet er to utbrente lik funnet inne i en av kirkene. Den tredje døde personen, en kvinne, ble funnet i en bar, ifølge NTB.

Desperat bønn Lørdag kveld sendte det franske utenriksdepartementet ut en fordømmelse av de voldelige opptøyene i Nigers hovedstad Niamey. Like før hadde 20 muslimske lærde gått sammen om en oppfordring til demonstrantene i om å roe seg, ifølge NTB.

Demonstrantene gikk til angrep for å hevne at Charlie Hebdo nok en gang trykket en tegning av profeten Muhammed på sin forside i det mye omtalte nummeret som kom ut denne uken.

- Frankrike fordømmer voldsbruken i Niamey i dag og den som fant sted i Zinder i går, sa utenriksminister Laurent Fabius lørdag kveld. Landets president, François Hollande, gikk nok en gang ut og forsvarte ytringsfriheten i en kommentar til angrepene.

- Bli inne Franskmenn i Niger - som tidligere var fransk koloni - er blitt bedt om å holde seg innendørs, melder BBC.

Fredag ble fem mennesker drept i de voldelige protestene i byen.

STORT OMFANG: Demonstrasjonene har pågått i flere dager. Foto: REUTERS/Tagaza Djibo/NTB scanpix
STORT OMFANG: Demonstrasjonene har pågått i flere dager. Foto: REUTERS/Tagaza Djibo/NTB scanpix Vis mer

Minst 1000 ungdommer samlet seg ved den store moskeen i Niamey, meldte nyhetsbyrået AFPs reporter på stedet. Både fredag og lørdag ble kirker stukket i brann under opptøyene.

Niger er verdens fattigste land i henhold til HDI. Landets 15 millioner mennesker er hovedsakelig muslimer.