Ti elgpåkjørsler på én kveld i Hedmark

Fem elger måtte bøte med livet. Ingen personer ble skadd, men politiet maner til forsiktighet på veiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toget kjørte på to elger mellom Koppang og Atna og én mellom Rena og Steinvik ved 21.30-tiden. Alle de tre døde. I Alvdal døde også en elg på stedet etter en påkjørsel ved 23.15-tiden.

I Åmot kommune måtte fallviltgruppa ut og avlive en elg som ble liggende skadd i veibanen ved Åsta. Et annet sted i kommunen 20 minutter tidligere stakk en påkjørt elg skadd til skogs.

Det samme skjedde også etter påkjørsler i Stor-Elvdal, Koppang, Stange, Kongsvinger, Sør-Odal og Eidskog mellom 18 og 23.30 fredag kveld. Fallviltgruppene overtok disse sakene.

- Vi har hatt veldig mange påkjørsler i kveld. Det snør og er kaldt, da trekker elgen ned mot veien. Det er heldigvis ikke så ofte det blir alvorlige personskader i slike saker, men vi maner til forsiktighet på veiene framover, sier operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til NTB.

En hest var også involvert i en trafikkulykke i Hedmark fredag, da en bil kjørte inn i en slede på Tynset like før klokken 11. Hesten ble ikke skadd, men en kvinne som gikk ved siden av sleden, havnet på bilpanseret og pådro seg lettere hodeskader.

I Troms har mye snøfall også medført hyppige viltpåkjørsler, og politiet har fått 122 meldinger om påkjørt elg og rein hittil i år, skriver Nordlys.

(NTB)