Ti etasjes blokk raste sammen i Tyrkia

En ung jente mistet livet og 16 personer ble skadd da en boligblokk på elleve etasjer mandag raste sammen i byen Selcuklu sentralt i Tyrkia. Minst 50 kan være sperret inne i ruinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået Anatolia omkom to personer i ulykken, men dette tallet er ikke bekreftet.

Ni personer var mandag kveld trukket levende ut av bygningsmassene. Ingen av dem hadde livstruende skader.

Bygningen rommet i alt 36 leiligheter og ifølge andre rapporter forventer myndighetene at mange mennesker enten er omkommet eller skadd. Det er uklart hvor mange mennesker som oppholdt seg i bygningen da den raste sammen.

- Noen av familiene hadde besøk av folk som skulle feire høytiden, mens andre hadde reist bort. Det er derfor vanskelig å si hvor mange som befant seg inne i huset, sier Mustafa Torosoglu, som bodde i huset.

Årsaken til ulykken skal ha vært enten en eksplosjon i deler av en sentralfyr, eller en konstruksjonsfeil ved bygningen.

Mangelfulle bygningskonstruksjoner har tidligere ført til lignende ulykker i Tyrkia. Lørdag mistet seks mennesker livet da et trehus kollapset i sentrum av Istanbul, og i sommer omkom ti studenter da en skole raste sammen.

(NTB)

LETER ETTER OVERLEVENDE: Et ukjent antall mennesker ligger begravet i ruinene, etter at en ti etasjes boligblokk raste sammen i byen Konya i Tyrkia i dag.