Ti fengslet i Operasjon Benin

17 kvinner og én mann tatt i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Ikke en eneste prostituert på Karl Johan

Etter fengslingsmøtet i går bekreftet politiet at fem av de siktede fikk varetekt. I dag ble det kjent at politiet fikk medhold i å fengsle alle de ti som ble framstilt i går.

Politiet gikk til storaksjon, kalt Operasjon Benin, mot det nigerianske prostitusjonsmiljøet i Oslo tirsdag.

Rundt hundre politifolk slo tirsdag og onsdag til mot omlag tjue adresser i Oslo og pågrep hele 76 personer med tilknytning til det nigerianske prostitusjonsmiljøet.

17 kvinner og én mann ble siktet. Én av de 18 er siktet for hallikvirksomhet, sju for grovt heleri i forbindelse med overføring av pengeutbytte til utlandet, sju for menneskehandel og tre for grov menneskehandel.

Sju av de ti som ble framstilt for fengsling i går fikk fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, hvorav to uker var i isolasjon.

To personer fikk to uker i isolasjon, mens den siste ble varetektsfengslet i én uke i isolasjon.

Ytterligere sju av de øvrige siktede framstilles for varetektsfengsling i dag.

TOMT: Før politiets aksjon på tirsdag og onsdag var det umulig å passere dette krysset uten å nærmest bli overfalt av nigerianske prostituerte. Torsdag kveld var det ingen å se. Foto: Harald Klungtveit
TOMT: Før politiets aksjon på tirsdag og onsdag var det umulig å passere dette krysset uten å nærmest bli overfalt av nigerianske prostituerte. Torsdag kveld var det ingen å se. Foto: Harald Klungtveit Vis mer

(©NTB)