Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti fly utsatt for ulike bombetrusler i natt

Et tysk rutefly med 273 passasjerer om bord måtte torsdag nødlande på Kreta etter en angivelig bombetrussel. Det samme gjaldt ni fly i Sør-Amerika.

BOMBETRUSLER: Et av flyene som ble tvunget til å nødlande i natt var på vei fra Jorge Chavez-flyplassen like utenfor Perus hovestad Lima. Foto: REUTERS / Mariana Bazo / NTB scanpix
BOMBETRUSLER: Et av flyene som ble tvunget til å nødlande i natt var på vei fra Jorge Chavez-flyplassen like utenfor Perus hovestad Lima. Foto: REUTERS / Mariana Bazo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tyske Condor Airlines-flyet kom fra den egyptiske byen Hurghada og var på vei til Düsseldorf torsdag.

Under flygingen skal en av passasjerene ha funnet en bombetrussel skrevet på en lapp, som var lagt igjen på et av toalettene. Piloten valgte å nødlande, og flyet ble eskortert av jagerfly til den greske øya Kreta, melder den greske nyhetskanalen Protothema.

Omstendighetene rundt trusselen er ukjent, men flyselskapets talsperson sier de er i kontakt med lokale myndigheter.

De 273 passasjerene må tilbringe natten på hotell før de får fly igjen fredag.

Også i Sør-Amerika måtte ni fly nødlande på grunn av bombetrusler torsdag.

Ifølge sjefen for de chilenske luftfartsmyndighetene ble det ringt inn 11 bombetrusler torsdag. To av dem skal ha vært «fiktive», truslene skal ha blitt framsatt mot ikke-eksisterende flyvninger, mens ni av truslene var reelle.

- Det hender at vi har en forlatt koffert eller to, det er normalt. Men dette er en eksepsjonell sak, sier sjefen for de chilenske luftfartsmyndighetene, Victor Villalobos Collao, ifølge Reuters.

Fire av de rammede flyene var enten på vei til eller fra Chiles hovedstad Santiago.

Et fly på vei til Chile fra Lima i Peru, måtte nødlande i den peruanske byen Pisco, mens flere andre fly måtte snu.

Flere av de andre flyene hadde ikke rukket å ta av da det ble ringt inn bombetrussel.

Alle flyene har blitt undersøkt, men det er ikke funnet noen form for eksplosiver. Minst ett av flyene har fått lov til å fly videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!