SKOLEBRANN: 
En nedlagt skole på Vandaskog i Sveio brant ned til grunnen lørdg morgen. Flere beboere i nabolaget ble evakuert, etter at brannen spredde seg i terrenget rundt skolen.
Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpix
SKOLEBRANN: En nedlagt skole på Vandaskog i Sveio brant ned til grunnen lørdg morgen. Flere beboere i nabolaget ble evakuert, etter at brannen spredde seg i terrenget rundt skolen. Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpixVis mer

Ti hus evakuert etter skolebrann i Sveio

Brannvesenet begynner å få kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på sms/mms 2400, e-post 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet): Ti til tolv husstander og et ukjent antall personer er evakuert etter at en nedlagt skole brant ned i Sveio i Hordaland. Det brenner fortsatt i terrenget rundt skolen, opplyser politiet.

- Brannen går i retning Lyngholmen, og beboerne der er varslet, men foreløpig ikke evakuert. Brannvesenet har observasjonsposter i området for å kunne gi raske meldinger om situasjonen endrer seg, skriver Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i en pressemelding.

Brannen i Vandaskog skule - som nå blir brukt som forsamlingshus - ble meldt inn av en forbipasserende båt klokka 06.22. Ved 08.20-tida melder brannvesenet at de begynner å få kontroll over flammene i terrenget, men at det fortsatt brenner i kjelleren på skolebygningen.

Kommunen har nedsatt en krisestab og etablert et evakueringsmøtepunkt ved kommunehuset i Sveio. Politiet anmoder alle beboere i området til å rette seg etter informasjon fra nødetatene på stedet.

Det har vært flere branner i Norge i natt. Fem personer ble sendt til legevakt for sjekk etter en husbrann i Tromsø. På Frogner i Oslo sto flammene ut av fjerde etasje på en bygård, men det har ikke kommet melding om skadde.

Saken oppdateres.