Ti måneder med verge skal ha kostet Gerd (88) over 400 000 kroner: - Det er trist å se på at mor får dette som avskjedsgave

Fylkesmannen ber Statens sivilrettsforvaltning og politiet om å se nærmere på saken. 

HYGGET SEG: Gerd Thordis Dyrud på terrassen sin med utsikt over Vestre Gausdal i 2002. Foto: Privat 
HYGGET SEG: Gerd Thordis Dyrud på terrassen sin med utsikt over Vestre Gausdal i 2002. Foto: Privat  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lørdag presenterte Gudbrandsdølen Dagningen historien om Gerd Thordis Dyrud (88), som skal ha mistet verdier for 400 000 kroner etter at Fylkesmannen i Oppland oppnevnte en verge til henne 19. juni i 2015.

88-åringen hadde ti dager tidligere blitt innlagt på et omsorgssenter i Oppland, og med hennes samtykke utnevnte Fylkesmannen en av sine faste verger til å ivareta Gerd Thordis Dyruds økonomi.

Ti måneder senere var kontoen hennes tom, huset tømt og hagen rasert, skriver avisa.

Ble ikke informert

Ifølge GD skal ryddingen og rengjøringen som ble iverksatt av den oppnevnte vergen ha foregått gjennom et rengjøringsselskap.

163 000 kroner skal ha blitt betalt fra 88-åringens konto til selskapet.

Fire måneder etter at vergen ble oppnevnt av Fylkesmannen, skal sønnen ha fått vite om vergemålet gjennom en sms fra vergen.

Ifølge Vergemålsloven skal eventuelle barn over 18 år underrettes, dersom foreldre får oppnevnt verge. Per Jarle Dyrud ble aldri underrettet da avtalen ble inngått.

- Mor har skrevet under på vergemålsavtalen. Da skrev hun samtidig under på at jeg ikke skulle informeres, men hun forteller at hun ikke kan huske å ha skrevet under på det, forteller Per Jarle Dyrud til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer