Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti millioner russere uten TV

Ti millioner russere sitter med svarte TV-skjermer etter den dramatiske brannen i TV-tårnet i Moskva. Ifølge russiske myndigheter skal tårnet nå repareres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-gale russere har fått tilværelsen snudd på hodet. I stedet for sine kjære såpeoperaer, krimserier og nyhetssendinger tyr de til videobutikken, til aviser og bøker. Den jevne russer tilbringer normalt 20 timer foran skjermen hver uke.

Videobutikkene i sentrum av Moskva gjør penger som aldri før. En av de mest populære leiefilmene er den siste James Bond-filmen, som makabert nok ender med en russisk atomubåt-katastrofe.

Reklamebransjen ligger an til å tape millioner på TV-avbruddet. Storavisen Moskovskij Komsomolets frykter en kraftig økning av kriminaliteten hvis ikke TV-sendingene kommer raskt i gang igjen.

- Når et så uimotståelig narkotikum som TV forsvinner, vil det garantert føre til økning av den typen forbrytelser som begås av lede og frustrasjon. Kjedsomheten setter inn. Så du raner en tilfeldig forbipasserende, knivstikker naboen eller knuser vinduene i butikken på hjørnet, skriver avisen.

(NTB)