Revidert statsbudsjett

Ti millioner til rekruttering av lærere

Grunnskolen trenger flere tusen nye lærere i løpet av de neste årene, ifølge tall fra SSB. Nå vil regjeringen styrke rekrutteringen til yrket med nye bevilgninger.

ÅPNER PENGESEKKEN: Regjeringen bevilger nye midler til rekruttering av lærere i revidert statsbudsjett.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ÅPNER PENGESEKKEN: Regjeringen bevilger nye midler til rekruttering av lærere i revidert statsbudsjett. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg mener det er viktig at pengene går ned til universitetene og høyskolene, for det er de som vet best hvordan man skal rekruttere. Jeg har besøkt mange utdanninger, og jeg ser at de gjør en god jobb der ute. Det er der vi må styrke innsatsen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) til Dagbladet.

Et av de aktuelle tiltakene de nye midlene som nå bevilges kan gå til, er at studiestedene sender ut studentene de har til videregående skoler for å fortelle om hvordan det er å være lærerstudent.

- Jeg mener det er meget virkningsfullt når studentene selv forteller. Dette er unge som har et reflektert forhold til det å være lærer, og de kan fortelle hvor mange muligheter som ligger i utdanningen, sier Nybø.

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå, vil vi få et nasjonalt underskudd på over 3000 lærere i grunnskolen allerede i 2020.

- En dråpe i havet

Mandag behandler Stortinget et representantforslag hvor opposisjonen ber regjeringen jobbe fram en stortingsmelding om rekruttering av lærere til grunnskolen. Forslagsstillerne mener regjeringen mangler oversikt over konsekvensene av skolepolitikken sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer