Ti minutter før det forsvant, forsøkte greske flygeledere å kontakte EgyptAir-flyet. De fikk ikke noe svar. - Høres veldig, veldig rart ut

Egyptiske myndigheter mener terror er sannsynlig årsak.

SANNSYNLIGVIS TERROR: Egypts luftfartsminister  Sherif Fathy sier på en pressekonferanse i dag at det var større sannsynlighet for at flystyrten var forårsaket av terror enn av en teknisk feil. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
SANNSYNLIGVIS TERROR: Egypts luftfartsminister Sherif Fathy sier på en pressekonferanse i dag at det var større sannsynlighet for at flystyrten var forårsaket av terror enn av en teknisk feil. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er fortsatt høyst uklart hva som skjedde da EgyptAirs flyging MS804 med 66 personer om bord forsvant fra radaren over Middelhavet rundt 02.30 i natt. Flyet var på vei fra Paris til Kairo, og hadde nettopp forlatt gresk luftrom da det krasjet.

Nå sier den greske luftfartsdirektøren Konstantinos Lintzerakos til nyhetsbyrået AP at flyet fløy på 11 300 meters høyde, og at det ikke rapporterte noen problemer. Samtidig sier Lintzerakos at de forsøkte å kontakte piloten på det egyptiske flyet for siste gang da det var 16 km igjen før det var ute av gresk luftrom.

Piloten svarte ikke, ifølge AP. Grekerne skal ha forsøkt å kontakte ham igjen gjentatte ganger fram til det forsvant fra radaren. Piloten besvarte heller ikke anrop via flyets nødfrekvens, ifølge The Guardian.

- Sannsynligvis terror Den siste radiokontakten flyet hadde med bakken skal ha vært 10 minutter før det ble borte. Ingen vet foreløpig hva som har skjedd, men verken egyptiske eller franske myndigheter vil utelukke terror.

- Det er større sannsynlighet for at styrten skyldes en terrorhandling enn teknisk svikt, sier Egypts luftfartsminister Sherif Faty på en pressekonferanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer