EN DREPT:  En 20-åring døde etter at ble skutt og hogget med sverd på Kaldbakken i Oslo i 2007. Alle ti tiltalte nektet i dag straffskyld.
Foto Lise Åserud / SCANPIX .
EN DREPT: En 20-åring døde etter at ble skutt og hogget med sverd på Kaldbakken i Oslo i 2007. Alle ti tiltalte nektet i dag straffskyld. Foto Lise Åserud / SCANPIX .Vis mer

Ti nekter skyld for samuraisverd-drap

- Jeg erkjenner å ha hogget ham i armen, sier en av de tiltalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de ti tiltalte etter drapet på en 20 år gammel tamil på Kalbakken i Oslo for halvannet år siden, nektet straffskyld da rettssaken startet mot dem i Oslo tingrett mandag morgen.

De ti mennene i alderen 19 til 37 år er alle tiltalt for å begått eller for å ha medvirket til forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter etter det voldsomme sammenstøtet 12. august i 2007.

Ingen av dem vedkjente seg imidlertid skyld da de ble spurt om det mest alvorlige punktet i tiltalen, nemlig drapet på 20-åringen som døde fem dager etter slagsmålet etter å ha blitt skutt og hogget med samuraisverd og øks.

- Jeg nekter skyld for drap, men erkjenner å ha hogget ham i hånden, svarte den første av de tiltalte, en 31 år gammel mann, som påtalemyndigheten har utpekt som hovedmannen etter drapet.

Alle de ni andre tiltalte nektet straffskyld etter tiltalen med å svare et kort nei.

ENDTE MED DØDEN: Konflikten mellom grupperingene bygget seg opp over flere dager under en hinduistisk festival i Oslo. 
Foto Lise Åserud / SCANPIX .
ENDTE MED DØDEN: Konflikten mellom grupperingene bygget seg opp over flere dager under en hinduistisk festival i Oslo. Foto Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer

Konflikten, som skal ha bygget seg opp over flere dager under en hinduistisk festival i Oslo, ble avsluttet med det svært voldelige sammenstøtet søndag 12. august. På grunn av flere mindre konfrontasjoner i dagene før var tamilske venner fra Frankrike og Tyskland blitt tilkalt og var kommet fram på søndag formiddag. Ved 18-tiden støtte de to grupperingene sammen, like ved hindutempelet på Grorud, med fatal utgang for 20-åringen.


(NTB)

FORFJOR: Drapet skjedde 12. august 2007. 
Foto Lise Åserud / SCANPIX .
FORFJOR: Drapet skjedde 12. august 2007. Foto Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer