Ti norske spesialsoldater dekorert for heltemot og tapperhet i Afghanistan

Har bygget opp, trent og operert med afghansk elitestyrke på terrorjakt.

HAR FULLFØRT OPPDRAGET: Forsvarssjef Harald Sunde under medaljeseremonien på Rena i dag. Nå letter han litt på sløret rundt spesialsoldatenes to-årige oppdrag i Afghanistan. Foto: Torbjørn Kjosvold/ Forsvarets mediesenter
HAR FULLFØRT OPPDRAGET: Forsvarssjef Harald Sunde under medaljeseremonien på Rena i dag. Nå letter han litt på sløret rundt spesialsoldatenes to-årige oppdrag i Afghanistan. Foto: Torbjørn Kjosvold/ Forsvarets mediesenter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Ti norske spesialsoldater ble i dag tildelt ulike medaljer for tapperhet og heltemot utvist under hemmelige operasjoner og episoder i Afghanistan.- Dette er personer som har vist et mot, lederskap og forstand langt utover det som er forventet av dem. Og forventningen vi har til spesialstyrkene er meget høy, så det sier litt om disse personene, sier forsvarssjef Harald Sunde til Dagbladet.

Tre fikk MilitærkorsetÅtte av soldatene fikk sine utmerkelser av generalen under en medaljeseremoni på Rena i dag. To var ikke til stede og får sine medaljer senere. Også de øvrige medlemmene av spesialstyrken ble dekorert med deltagermedaljen for internasjonale operasjoner, og seremonien markerer slutten på oppdraget for de norske spesialstyrkene i Afghanistan.

Av de ti som fikk spesielle medaljer, fikk en Forsvaret medalje for internasjonale operasjoner med laurbær, seks er tildelt Forsvarets innsatsmedalje med rosett, og tre er tildelt Militærkorset med sverd.

Militærkorset er den fremste tapperhetsmedaljen utnevnt av forsvarssjefen og rangerer således over medaljen for edel dåd, men under landets høyeste dekorasjon, Krigskorset, som utnevnes av Kongen i statsråd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer