Ti nye Farc-gisler satt fri

- De behandlet oss med respekt, sier gislene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den columbianske geriljaen Farc har løslatt ti gisler. Åtte av disse ble overlevert til Røde Kors i går, melder APF.

- Sivilistene ble satt fri etter en forespørsel til Farc fra Røde Kors. Operasjonen var et resultat av en hemmelig dialog mellom de gjeldende parter og Røde Kors nøytrale, humanitære arbeid, opplyser Røde Kors i Bogota.

- Behandlet bra

De ti gislene var en del av en gruppe på atten, som hadde blitt kidnappet fra en båt på Atratoelva i forrige uke.

Dagen etter kidnappingen, ble imidlertid åtte av gislene, fem kvinner, to menn og et barn - funnet alene ved en elvebank.

Gislene som nå er løslatt, forteller at de skal ha blitt behandlet relativt bra.

- Mitt syn på opprørerne har forandret seg. De behandlet oss med respekt, sa Ana Lucia Chaverra ifølge BBC News.

Fremdeles 700 gisler igjen

Redningsaksjonen er også godt nytt for alle som fryktet at Farc ikke lenger hadde tiltro til Røde Kors og andre humanitære organisasjoner.

I forrige uke kom det nemlig fram at regjeringssoldater hadde misbrukt Røde Kors-emblemet under den spektakulære redningen av Ingrid Betancourt og 14 andre gisler. Presidenten Alvaro Uribe beklaget det inntrufne.

Fremdeles holder Farc-geriljaen omkring 700 gisler fanget i jungelen.

BLE SATT FRI AV SOLDAT MED RØDE KORS-EMBLEM: Mange fryktet av redningsaksjonen av Ingrid Betancourt (bildet) skulle føre til at Farc ikke lenger ville stole på humanitære organisasjoner.