Ti omkom i New York

Ti personer omkom og flere fikk armer og bein revet av da en ferje dundret inn i en kai på Staten Island i New York onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti mennesker er bekreftet omkommet, mens 34 passasjerer er brakt til sykehus.

- Dette er en forferdelig tragedie. Folk som var på vei hjem er plutselig revet bort fra oss, sa New Yorks ordfører Michael Bloomberg til journalister på ulykkesstedet.

Antallet omkomne kan komme til å stige, fordi flere av dem som ble brakt til sykehus har livstruende skader.

- Flere mennesker mistet armer og bein, bekrefter Maria Lamberti, talskvinne for brannmannskapene i New York.

Uklar årsak

Det er foreløpig uklart hva som forårsaket ulykken, men det var sterk vind da ferja «Andrew J. Barberi» krasjet i en av terminalene på Staten Island i New York.

- Det er tydelig sterk vind der ute, men det er for tidlig å si om dette er en av årsakene til ulykken, sa Bloomberg.

Han avviste nyhetsmeldinger om at kapteinen på ferja forsøkte å begå selvmord etter ulykken.

- Vi har snakket med ham, og dette er en feilaktig melding, sa Michael Bloomberg.

Han la til at det rutinemessig vil bli tatt medisinske prøver av mannskapet for å avgjøre om de var påvirket av alkohol eller narkotika.

Pendlere

Passasjerer som var om bord på ulykkesferja beskriver den svært dramatiske ulykken som en fryktelig opplevelse. Flere passasjerer hoppet i vannet i håp om å komme seg i sikkerhet da båten smalt i kaia.

- Alle bare hoppet for å berge livet. Det så ut som om en boksåpner var blitt dratt gjennom hele siden av båten, sier Bob Carroll til TV-stasjonen NY1.

- Dersom jeg hadde sittet på høyre side i båten, ville jeg vært død. Du kunne se at noen ikke ville klare seg, det var helt forferdelig, forteller han.

Den 300 fot lange ferja har kapasitet til å frakte 6.000 passasjerer, men det er uklart hvor mange som var om bord da den krasjet. Øyenvitner forteller at båten var full av pendlere.

Sterk vind

Fronten og den ene siden på ferja fikk store skader i det svært kraftige sammenstøtet med kaia.

Omkring 70.000 passasjerer bruker daglig ferjeforbindelsen mellom Manhattan i New York sentrum og Staten Island. Turen tar normalt 25 minutter.

Ulykken er den verste i løpet av de 98 årene ferjer har trafikkert strekningen, men 18 personer ble skadd i en lignende ulykke i 1995.

NTB

MANGE SKADET: Det meldes om minst fem omkomne etter ferjeulykka i New York. Mange er skadet. Foto: AP/SCANPIX