Ti omkomne funnet ved ferjevraket

Dykkere og fiskere fant i dag ti omkomne ved den sunkne ferja «Express Samina». Tallet på omkomne er nå oppe i 75 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere dager med uvær, er vinden endelig løyet til Hellas. Men solskinn og stille vann har resultert funn av enda flere omkomne utenfor den greske øya Paros. Dykkere og fiskere har har i formiddag

funnet ti nye lik etter båtulykken kun to dager tilbake.

Fem av de omkomne ble funnet inne i vraket. Alle hadde livvest på seg. En død kvinne ble funnet sittende med livvest på seg i en livbåt.

Tallet på omkomne etter ferjekatastrofen er dermed kommet opp i 75. Dykkerne tror de vil finne flere døde etter hvert som de går lenger inn i vraket. De så en død person til, innestengt i en kabin.

Ny ulykke i natt

Knapt to døgn etter ferjetragedien, gikk en ny ferje fra samme rederi på grunn utenfor øya Naxos. Ingen personer kom til skade, men det vil neppe bidra til å dempe kritikken som er kommet mot landets flåte av tildels svært gamle passasjerferjer.

Første båt i rute

Ingen av de 1.081 om bord kom til skade da «Express Artemis» natt til i dag gikk på en sandbanke utenfor ferieøya Naxos. Ulykkesbåten tilhører samme rederi som «Express Samina».

Båten var den første som ble satt ut i rute etter uværet i Egeerhavet de siste dagene.

Grunnstøtingen skjedde bare 50 meter fra land, og medførte at strømmen om bord forsvant i to timer. Kraftig vind kan ha vært årsaken til ulykken. En taubåt fikk etter hvert «Express Artemis» til land, og det skal aldri ha vært snakk om å evakuere passasjerene fra den grunnstøtte passasjerferja.

Passasjerene fortsatte reisen med en annen ferje i formiddag.