HENTET OPP FLERE: Ytterligere ti omkomne passasjerer ble søndag morgen hentet ut fra passasjerferja Sewol, som sank utenfor Sør-Korea onsdag. Fra før er 36 bekreftet omkommet. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/NTB scanpix
HENTET OPP FLERE: Ytterligere ti omkomne passasjerer ble søndag morgen hentet ut fra passasjerferja Sewol, som sank utenfor Sør-Korea onsdag. Fra før er 36 bekreftet omkommet. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/NTB scanpixVis mer

Ti omkomne hentet ut fra forlist ferje i Sør-Korea

46 bekreftet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere ti omkomne passasjerer ble søndag morgen hentet ut fra passasjerferja Sewol, som sank utenfor Sør-Korea onsdag. Fra før er 36 bekreftet omkommet.

- Ytterligere ti omkomne har blitt hentet opp. 46 personer er nå bekreftet omkommet, opplyste en talsperson for kystvakten søndag morgen lokal tid.

Arbeidet med å hente ut omkomne fra ferja startet lørdag kveld. Kort tid etter hentet dykkere ut tre døde passasjerer. De tre hadde på seg redningsvester og ble funnet omkommet på en lugar.

Ferja Sewol sank onsdag morgen med 476 personer om bord. 174 av passasjerene ble reddet. Dødstallene kommer dermed til å stige etter hvert som omkomne hentes opp og blir formelt identifisert.

Kaptein pågrepet 339 av passasjerene var elever og lærere ved en videregående skole i byen Ansan sør for hovedstaden Seoul. Skolens viserektor, som var blant dem som ble reddet, begikk selvmord etter ulykken.

Ferjas kaptein Lee Joon-seok ble pågrepet lørdag morgen sammen med to andre besetningsmedlemmer. De tre er siktet for fem lovbrudd. Ifølge øyenvitner forlot kapteinen og andre besetningsmedlemmer det synkende skipet før andre passasjerer. Øyenvitner som ble reddet i land har også forklart at det enten ikke ble gitt ordre om evakuering av ferja, eller at ordren ikke var mulig å høre for dem som var om bord.

Lee har forklart at han fryktet at passasjerene kunne bli feid over bord på grunn av sterke strømmer hvis de hadde hoppet over bord, men han har ikke forklart hvorfor han selv forlot fartøyet.

Unnskyldning Kapteinen har selv bedt om unnskyldning for ulykken.

- Jeg er virkelig lei meg overfor passasjerene, ofrene og deres familier. Jeg skammer meg, sa han dagen etter ulykken.

Passasjerer som ble reddet i land har forklart at det gikk om lag 40 minutter fra alarmen gikk til ferja begynte å synke. Noen av dem har forklart at besetningen ba passasjerene om å bli værende på lugarene.

Den foreløpige teorien er at ferja, som var på en 400 kilometer lang reise fra fastlandsbyen Incheon til ferieøya Jeju, foretok en skarp sving og deretter begynte å helle over på den ene siden før den kantret. Etterforskerne undersøker nå hvordan ferjas last var oppbevart og hvordan besetningen opptrådte.

Etterforskerne forsøker blant annet å finne ut om det stemmer at kapteinen ikke var på brua da ferja kantret. Tredjestyrmannen sto ved roret da ulykken skjedde. Det er ikke vanlig at kapteiner selv står på brua under hele seilasen, men i denne saken er det uklart hvor kapteinen befant seg da ulykken skjedde.

(NTB)