Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti pågrepet etter cannabisfunn i Vestfold

30 plantasjer funnet på en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti personer med vietnamesisk bakgrunn ble tirsdag pågrepet etter funn av cannabisplantasjer i Vestfold. Dette var det fjerde funnet som ble kjent tirsdag.

De andre funnene var i Øvre Eiker og i Rollag i Buskerud, og i Vestre Gran i Oppland.

Totalt er det avdekket nærmere 30 cannabisplantasjer på Østlandet de siste månedene.

Vestfold

Politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt bekrefter overfor NTB at ti personer med vietnamesisk bakgrunn ble pågrepet tirsdag.

Ifølge Østlands-Posten bekrefter politiet at det er funnet minst et sted for cannabisdyrking, og at dette er i Tønsberg. Politiinspektøren vil ikke opplyse om det er funnet plantasjer i andre deler av fylket eller gi andre opplysninger, ettersom saken er under etterforskning.

Avhørene av de pågrepne foregår med tolk og fortsetter onsdag.

Øvre Eiker

To menn ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med funn av en cannabisplantasje i et bolighus i Øvre Eiker.

- Vi fant noen hundre planter i huset, men ønsker ikke å gå i detaljer om antallet, sier politiførstebetjent Bård Olav Fossan ved Øvre Eiker lensmannskontor.

Ifølge Drammens Tidende skal de to pågrepne i saken være vietnamesere, i likhet med en stor del av de pågrepne etter avsløringene av andre plantasjer.

Politiet har foreløpig ikke satt saken i direkte sammenheng med funn av andre cannabisplantasjer.

- Det er naturlig å tenke at det er en sammenheng, men foreløpig har vi ikke grunnlag for å si det, sier Fossan til NTB.

Rollag

I Rollag kommune i Buskerud ble en mann med vietnamesisk bakgrunn pågrepet tirsdag, etter funnet av en cannabisplantasje, opplyser lensmann Trygve Morken i Rollag.

Han ønsker foreløpig ikke å kommentere saken ytterligere eller opplyse om detaljer i beslaget.

Ifølge Laagendalsposten skal det dreie seg om en plantasje på størrelse med og av samme type som de andre som er blitt avslørt i distriktet den siste tiden.

Gran

Tirsdag ble det også kjent at politiet torsdag beslagla 16 cannabisplanter i en tom enebolig på Vestre Gran i Oppland. Samme dag ble en mann pågrepet i Oslo i forbindelse med beslaget. Mannen er avhørt, men er nå løslatt.

Politiet tror ikke dette funnet kan settes i sammenheng med de mange andre i det siste, selv om de betegner beslaget som «litt mer enn til eget forbruk».

- Dette er nok snakk om en enkeltperson som har drevet helt for seg selv. Vi ser helt klart alvorlig på dette, men her er det ikke snakk om noe stort omfang, sier politibetjent Morten Lafton ved Gran og Lunner lensmannskontor til Oppland Arbeiderblad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media