Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti personer bortført i Irak

En militant irakisk gruppe har bortført ti ansatte i et amerikansk-tyrkisk selskap og truer med å drepe dem om ikke selskapet trekker seg ut av Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-kanalen Al Jazeera viste bilder av ti menn som satt på bakken og viste sine identitetspapirer. De ble voktet av maskerte, bevæpnede menn.

TV-kanalen melder at de ti er ansatt i et amerikansk-tyrkisk selskap som er engasjert i Irak. Navnet på selskapet ble ikke offentliggjort. Gislene er tilsynelatende fra Midtøsten.

Gisseltakerne sier de representerer en islamistisk opprørsgruppe som kaller seg Abu Bakr al-Seddiq.

En gruppe med likelydende navn truet i august med å angripe Danmark og El Salvador om ikke landene trakk sine styrker ut av Irak.

Gruppen hevdet den har forbindelser til Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

Opprørere har bortført en rekke utlendinger i Irak siden april.

Blant dem er to franske journalister, to italienske hjelpearbeide, to amerikanere og en brite. Minst 26 gisler er blitt drept.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling